Provizii pentru bucătăria rapidă

O rezervă de provizii bine alcătuită este obligatorie pentru bucătăria rapidă. Cu ajutorul ei se pot prepara pe loc şi fără prea mare efort feluri de mâncare care trebuie doar completate cu unele ingrediente proaspete.
Pentru retetele de pe site se recomandă în primul rând ingrediente proaspete, dar orice expert în gastronomie poate să vă confirme că, de multe ori, noţiunile proaspăt” și ,, rapid” nu pot fi aduse dintr-un foc la un numitor comun. Din această pricină, e bine să aveți în casă o rezervă de conserve, preparate congelate şi alte produse gata preparate, care pot fi în așa fel combinate cu ingredientele proaspete, încât gustul final să nu fie modificat.

Cu ajutorul acestor rezerve din cămară sau dulapul cu provizii, frigider sau congelator, veţi economisi timp și efort în cele ce urmează nu sunt mentionate alimentele de bază, nelipsite în orice gospodărie. În schimb sunt enumerate ingredientele absolut necesare preparării rapide a mâncărurilor, aşadar, alimente deshidratate, conserve și produse congelate. In plus, veți câștiga timp dacă în locul produselor proaspete veți folosi produse gata preparate. Indicațiile de gramaj în cazul conservelor sau borcanelor se referă întotdeauna la greutatea netă.

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Roşiile descojite şi tăiate în cubuleţe

In foarte multe retete se pot folosi roşiile din conservă. Acestea sunt gata descojite, fără semințe și uneori chiar si tăiate în cubuleţe; și adesea sunt chiar mai gustoase decât roșiile proaspete. Pentru preparatele rapide e de obicei nevoie de 400 sau 800 g de roșii.

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Produsele din usturoi

Dacă în general nu fo. losiți usturoi, se recomandă să aveți mereu la îndemână praf sau granule de usturoi. Spre deosebire de cățeii de usturoi, acestea se păstrează fără probleme în dulapul de alimente. In plus, pentru salate există și oțet cu usturoi. Dozați usturoiul după gust, punând la început mai puțin și adăugând după cum considerați necesar.

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Brânza rasă Cedar, brânza edam, svaiterul sau parmezanul

pot fi procurate din comert gate rase, în diferite cantități. În acest fel câstigati mult timp, când preparați de exemplu o omletă provensala sau un sufleu cu brânză  sau care umpleţi o clătită. Brânza rasă poate fi păstrată intr-un vas închis ermetic în congelator si folosita ca atare.

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Pesmetul alb

În loc de pâine uscată, pe care să o radeți, sau de pâine proaspătă tăiată cubulete se poate folosi pesmetul, de pildă, pentru a-l presăra deasupra preparatelor ce se pun la cuptor  sau pentru carne, pește, ori pasăre pane . Pus într-un recipient închis, pesmetul poate fi păstrat în dulap timp de luni de zile.

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Sosurile de salată

Toate felurile de salată din acestă carte pot fi preparate cu un sos gata făcut. Reţete pentru a vă prepara propriul sos se găsesc la capitolul Salate. Dacă însă vă grăbiţi, sosurile gata preparate sunt extrem de binevenite. Ele se găsesc într-o varietate tot mai mare, în orice supermarket.

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Amidonul alimentar

Această pulbere fără gust se recomandă pentru îngroșarea rapidă a sosurilor. Astfel, nu mai trebuie preparat rântaş, iar cele mai multe sosuri se leagă în două minute. De aceea, amidonul alimentar va fi adesea folosit în această carte, mai ales la prepararea mâncărurilor cu carne sau legume. De obicei, amidonul se amestecă într-o cantitate mică de sos sau apă rece, pentru a evita formarea cocoloaselor. Există însă şi aşa-numitele prafuri de legare a sosurilor, care se pot adăuga direct in lichidul care fierbe.

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Migdalele și nucile tocate

Se economisește timp prețios dacă nucile sau migdalele se cumpără gata măcinate sau tocate. Ele vor fi folosite la prepararea pricomigdalelor , a prăjiturii cu cireșe sau a tortului cu nucă . Nucile și migdalele tocate se păstrează cel mai bine in congelator, deoarece pot fi ţinute timp mai îndelungat decât într-un dulap, în plus, ele se pot folosi congelate, fără probleme.