petrecere reușită fără multe bătăi de cap

O petrecere reuşită fără multă bătaie de cap

Planificarea meniului
[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Regula de aur vă invață că nu trebuie să pregatiți totul dumneavoastră. Pregatiți o parte din feluri, cum ar fi cel principal și desertul, dar planificati-vă astfel meniul încât unele produse, cum ar fi brânza, diferite feluri de saleuri, precum şi unele garnitur, să poată fi cumpărate.

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Alegeți feluri care se pot prepara în avans, pentru a nu fi obligați să pregătiți ceva în ultimul moment. Anumite salate se pot de exemplu spăla și aranja dinainte. Si sosul de salată se pregăteşte dinainte si se păstreaza la rece.
[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Alcătuiti în așa fel meniul, încât să nu fiți nevoiți să împrumutaţi de la vecini ori prieteni ustensile de bucătărie, ori veselă. Dacă, de exemplu, nu avuți boluri pentru supă, dar dispuneți în schimb de  suficiente farfurioare de salată, pregătiți mai bine salată şi tăiaţi supa din meniu.

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] O listă vă este intotdeauna de mare ajutor. Notați pe hârtie toate ingredientele de care aveți nevoie pentru meniu, ușurând astfel sarcina cumpărăturilor. Stabiliți toate lucrurile pe care le puteţi pregăti dinainte. Astfel, scăpați de stresul gătitului pe ultima sută de metri.

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Planificați-vă riguros timpul. Stabiliți de cât timp aveți nevoie pentru pregătiri, luându-vă o marjă  care să vă permită sa fiți gata la vreme .Nue niciodată plăcut să toci nuci ori să bați frișca în timp ce prietenii sună deja la uşă.

Ce fel de petrecere pregătiti?

Pregătirea unui bufet este întotdeauna mai simplă decât servirea unei mese în toată regula. Atmostera este mai destinsă, felurile se pot aduce toate odată, iar musafirii se pot autoservi după cum au chef și poftă.

Dacă doriți să serviți mâncarea la masă, stabiliţi de așa manieră succesiunea felurilor, încât servirea să se facă fără prea mult efort. In orice caz, masa trebuie să fie pusă, ori bufetul, aranjat, încă înainte de sosirea musafirilor.

Puteți alege organizarea unei petreceri mai ieșite din comun: invitați-vă musafirii la o partidă de gătit, astfel, “corvoada” se transformă în distracție.

Dacă bucătăria este suficient de mare, organizați o petrecere cu clătite, ori cu pizza. Foarte plăcută este o petrecere cu preparate la grătar. Vă aprovizionați cu toate ingredientele necesare, pe care le aranjați cât mai decorativ în boluri și pe platouri, încât musafirii sa-și aleagă singuri bucățile de carne, de brânza sau legumele preferate pentru grătar.

Dacă e vorba despre o petrecere penu copii , cel cu înghețată la pahar are mare succes.Cu sortimente variate de inghețată și adaosuri pline de fantezie, fiecare își face propria combinație .