cuptorul-cu-microunde

Cuptorul cu microunde
Cuptorul cu microunde este util chiar și atunci când se găteşte în mod tradițional. Este ideal pentru a topi ciocolata sau untul, ori pentru a decongela alimentele. In acest sens, iată câteva măsuri de precauţie şi sugestii de economisire a timpului.

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Sugestii și măsuri de precauţie

Nu se introduc la microunde vase din metal, folie de aluminiu şi veselă cu desen auriu sau argintiu.
Se obtin rezultate mai bune dacă, în timpul procesului de coacere, ingredientele sunt întoarse ori amestecate. Mâncarea se coace egal dacă se foloseste farfuria rotativă. Pentru pregătirea la microunde se recomandă alegerea unor bucăți egale ca marime.
Adesea, în timpul gătirii la microunde se foloseste folie transparentă, care păstrează mai bine căldura și umiditatea. Pentru a evita ca anumite elemente chimice ale foliei să se depună pe alimente, aceasta nu are voie să stea în contact cu mâncarea. Dacă folia nu este perforată, se lasă un colt desfăcut pentru a permite ieşirea aburului. Nu se foloseste folie când este pornit și grillul.
In loc de folie se poate folosi hârtie de pergament. Pentru mâncăruri cu timp de preparare îndelungat se recomandă un capac de plastic sau de sticlă. Atentie la aburi în momentul ridicării capacului!
Deoarece între cuptoarele cu microunde cu aceeași putere pot exista diferențe în funcţionare, timpii de fierbere indicați nu corespund întru totul. De aceea este necesar să întrerupeți din când în când funcționarea cuptorului pentru a stabili stadiul de coacere a mâncării și, de asemenea, pentru a amesteca sau a întoarce bucățile.

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”span” color=”#00CCCC”] Indicatori de putere

Rețetele de pe site sunt testate într-un cuptor cu microunde de 600-700 W. Unele feluri se prepară cu grill-ul pornit. În cazul în care cuptorul dumneavoastră nu are grill, se poate pune mâncarea apoi în cuptorul obişnuit, pentru a se rumeni. Mâncărurile preparate vor fi ţinute încă 2 minute în cuptorul cu microunde oprit, pentru ca răspândirea căldurii în mâncare să se facă uniform.