supa-de-vita

Supă de vită

supa-de-vita
5 Persoane
preparate de bază
Supă de vită
Intermediar
5 ore

ingrediente

2 cepe mari
2 tije de țelină cu frunze
2 morcovi mari
1 roșie mare
6 fire de pătrunjel verde
2,5 kilograme rasol de vită tăiat în bucăți mari
1 linguriță boabe de piper negru
frunză de dafin
3-4-l apă

preparare

1.  Se decojesc cepele; se curăță și se spală tijele de țelină; se razuiesc morcovii și se spală roșia. Se spală frunzele de pătrunjel și se zvanta. Toate legumele se toacă în bucăți mai mari și se pun într-o oală mare, împreună cu bucățile de rasol, boabele de și frunza de dafin. Se adaugă apa și se pune la fiert la foc mediu. Se ia spuma.

2.  Se reduce temperatura de fierbere și se lasă la fiert fără capac 4-5 ore. Din când in când , se mai ia spuma formată. Nu se amestecă și nu se lasă să dea în clocote mari, deoarece supa se tulbură.

3.  Se scot oasele cu o spumiera și se pun deoparte (carnea va fi folosită după dorință). Se clătește bine o bucată de tifon, se pune pe interiorul unei strecurători, prin care se toarnă supa. Legumele și verdeața se aruncă. Supa se lasă 2-8 ore la răcit, până ce grăsimea se intarește la suprafață si se poate îndepărta cu o linguriță.

4.  Se umplu mai multe vase de congelator cu capacitatea de 1/2 l, lasand 1 cm liber până la margine, se închid și se etichetează, menționându-se data și conținutul. Se obțin 4-5 porții. Supa se poate păstra timp de șase luni.


Shares