supă de gaină

Supă de găină

supă de gaină
4 Persoane
preparate de bază
Supă de găină
Intermediar
5 ore

ingrediente

2 cepe mari
2 tijeje de țelină cu frunze
2 morcovi mari
1 roșie mare
6 fire de pătrunjel verde
2 kg bucăți de găină (gâturi, copane, ariрi ,pipote si inimi , dar fără ficat) sau o găină întreagă tăiată in bucăți
1 linguriță boabe de piper negru
1 frunză de dafin
3-4 l apă

preparare

1.  Se descoiesc cepele: se curăţă si se spală tijele de țelină se răzuiesc morcovii si se spală roșia. Se spală frunzele de pătrunjel si se zvântă. Toate legumele se toacă în bucăţi mari si se pun într-o oala mare, impreună cu bucățile de carne, boabele de piper și frunza de dafin. Se adaugă apa și se pune la fiert, la foc mediu. Se ia spuma care se formează.
2.  Se reduce temperatura de fierbere si se lasă la fiert fără capac, 4-5 ore. Din când in când, se mai ia spuma. Nu se amestecă şi nu se lasă să dea in clocote mari, deoarece supa se tulbură.

3.  Se scot bucățile de carne si oasele cu o spumieră şi se pun deoparte (carnea va fi folosită după dorintă). Se clătește bine o bucată de tifon, se pune pe interiorul unei strecurători, prin care se toarnă supa. Legumele si verdeața se aruncă. Supa se lasă 2-8 ore la răcit, până ce grasimea se întăreşte la suprafață și se poate îndepărta cu o lingură.
4.  Se umplu mai multe vase de congelator cu capacitatea de 1/2 1, lasând 1 cm până la margine, se închid şi se etichetează, menționand data si conținutul. Se obțin 3-4 porţii. Supa se poate păstra 6 luni.


Shares