supa-concentrata-de-legume

Supă concentrată de legume

supa-concentrata-de-legume
5 Persoane
preparate de bază
Supă concentrată de legume
Intermediar
4-5 ore

ingrediente

2 cepe mari
2 tijeje de telina cu frunze
2 morcovi mari
1 roșie mare
6 fire de pătrunjel verde
2 kg bucati de găină (gâturi, copane, ariрi, pipote și inimi ,dar fără ficat) sau o găină întreagă tăiată în bucăți
1 linguriță boabe de piper negru
1 frunză de dafin
3-4 l apă

preparare

1. Se descojesc cepele: se curăţă și se spală tijele de țelină se răzuiesc morcovii și se spală roșia. Se spală frunzele de pătrunjel și se zvântă. Toate legumele se toacă în bucăţi mari și se pun într-o oală mare, impreună cu bucățile de carne, boabele de piper și frunza de dafin. Se adaugă apa și se pune la fiert, la foc mediu. Se ia spuma care se formează .

2. Se reduce temperatura de fierbere și se lasă la fiert fără capac, 4-5 ore. Din când in când, se mai ia spuma. Nu se amestecă şi nu se lasă să dea in clocote mari, deoarece supa se tulbură.

3.  Se scot bucățile de carne și oasele cu o spumieră şi se pun deoparte (carnea va fi folosită după dorință). Se clătește bine o bucată de tifon, se pune pe interiorul unei strecurători, prin care se toarnă supa. Legumele si verdeața se aruncă. Supa se lasă 2-8 ore la răcit, până ce grasimea se întăreşte la suprafață și se poate îndepărta cu o lingură.

4. Se umplu mai multe vase de congelator cu capacitatea de 1/2 1, lasând 1 cm până la margine, se închid şi se etichetează, menționand data si conținutul. Se obțin 3-4 porţii. Supa se poate păstra 6 luni.


Shares