blaturi coapte de pizza

Blaturi coapte de pizza

blaturi coapte de pizza
0 Persoane
preparate de bază
Blaturi coapte de pizza
Incepator
20 minute

ingrediente

1 cubuleţ de drojdie(42 g) sau două pachețele de drojdie uscată (de câte 7 g)
1 lingură zahăr
400 ml apă
4-5 linguri ulei de măsline
750-800 g făină
2 lingurițe sare
făină pentru suprafața de lucru

preparare

Drojdia proaspătă şi zahărul se dizolvă într-un vas mare, în apă, și se lasă aproximativ 10 minute. Se adaugă 3 linguri de ulei de măsline, 300 g făină şi sarea și se amestecă bine. Apoi se mai pun 300-400 g de făină şi se frământă până ce aluatul se adună şi poate fi desprins de pe peretii vasului.

2.  Se presară făina pe suprafata de lucru, se mai frământă aluatul timp de 5 minute şi se adaugă făină, până ce acesta devine neted şi elastic. Se întinde cu pensula 1/2 linguriţă de ulei într-un vas mare. Se pune bila de aluat în el și se rotește, pentru a acoperi tot aluatul cu un strat subțire de ulei. Se acoperă vasul cu un servet de pânză și se lasă să stea timp de 1 oră într-un loc cald, până ce volumul aluatului S-a dublat.

3.  Se frământă încă o dată tot aluatul şi se împarte în 3 sau în 6 părți egale, după cât de mare dorim să fie pizza. Din fiecare parte se face câte o bilă şi se mai lasă 15 minute.

4.  Se preîncălzește cuptorul la 250°C. Se iau trei forme de pizza de 30 cm sau o formă mare, se unge cu ulei și se presară cu făină. Din bilele mari de aluat se obțin blaturi cu un diametru de 35 cm, iar din cele mici, blaturi de 20 cm. Blaturile se așază în formă și se ung cu restul de ulei.

5.  Blaturile se coc în partea inferioară a cuptorului, timp de 10-12 minute. Dacă în timpul coacerii se formează bule în aluat, acestea vor fi înţepate cu furculița. Blaturile gata coapte se lasă la răcit pe un grătar de lemn, apoi se împachetează în pungi de congelator. Se pot păstra în congelator până la 3 luni și se vor folosi la pizza fără a fi decongelate în prealabil.


Shares